BMW i3

De BMW i3 heeft een verrassend nieuw uiterlijk gekregen en is een volledig elektrische auto. De BMW i3 is een zeer schone en milieuvriendelijke auto welke veel ruimte en comfort biedt aan 4 volwassenen. De BMW i3 oogt niet alleen sportief maar is dat ook. Doordat de wielen op de hoeken van de auto zijn geplaatst komt er een betere wegligging tot stand. De B-stijlen ontbreken waardoor is het zicht verbeterd. Daarnaast zijn veel lichtgewicht materialen toegepast waaronder carbon welke er voor zorgen dat de BMW minder zwaar is geworden. Minder gewicht betekend minder energieverbruik en dus zuiniger.

Sportief

De nieuwe BMW i3 is zeker sportief te noemen. De sterke elektromotor zorgt voor een zeer hoog koppel waardoor de auto razendsnel in beweging komt. De elektromotor is goed voor 170 pk bij 250 Nm en is fluisterstil.

De onderplaat is van aluminium en de achterkant is van carbon gemaakt. Beide materialen zijn zeer duurzaam en lichter dan de gebruikelijke materialen. Door het slim toepassen van deze materialen kan er weer 100 kg worden bespaard. De gekozen materialen zijn beter voor het milieu omdat ze niet kunnen roesten en veel langer meegaan. Het lichte gewicht draagt bij aan een sportiever rijgedrag waardoor de auto sneller accelereert.

Range extender

Optioneel is de range-extender welke een hulpmotor is die de accu’s bij kan laden. De hulpmotor is feitelijk het motorblok dat onder een BMW motorfiets wordt toegepast. Het motorblok is gebaseerd op 2 cilinders met een totale inhoud van 650cc welke overigens 34 pk kan leveren. De range extender vergroot de actieradius zodat je grotere afstand kunt afleggen zonder de accu’s op te laden bij een oplaadpunt. De meerprijs van de range extender is ongeveer 5.000 euro.

Ideaal in de stad

De BMW i3 is de ideale auto voor het rijden in de stad. Dit heeft te maken dat deze wagen geen CO2 uitstoot heeft en een bijzonder kleine draaicirkel heeft welke het effect is van de voorwielen die gunstiger gepositioneerd zijn. Normaal wordt er in de stad meer brandstof verbruikt omdat de auto veel moet optrekken en remmen. Daarnaast staat men stil en zou een brandstofmotor stationair blijven doordraaien.

Nadelen vvan de BMW i3

Achterpassagiers – De achterdeuren gaan in tegenstelling bij een normale auto in tegengestelde richting open. Hierdoor moet de voordeur als eerst geopend worden om achterin te kunnen instappen.

Krappe kofferruimte – De kofferruimte beschikt slechts over 205 liter omdat de elektromotor in de kofferruimte weggewerkt is.

Opladen

De BMW i3 kun je thuis opladen met een speciale lader. De oplaadtijd bedraagt 6 uur voor een volle acculading welke je 120 km ver kan brengen. Het navigatiesysteem brengt tevens de oplaadpunten in de buurt in kaart en geeft daarbij ook de status wee [vrij of bezet]. Hierdoor weet je altijd een oplaadpunt is de nabije omgeving te vinden en rijdt je er niet voor niets heen.